De flesta följde tiktok-konton

Skapade 7 april, 2024
Tiktok-användare

TikTok, den sociala mediejätten för videodelning, fortsätter att dominera det digitala landskapet, med över en miljard aktiva användare globalt. Plattformens snabba uppgång till berömmelse kan tillskrivas dess unika blandning av användargenererat innehåll, virala trender och en mycket personlig algoritm som fångar användare i timmar i sträck. I den här artikeln fördjupar vi oss i de mest följda TikTok-kontona från 2024, avslöjar hemligheterna bakom deras framgång och undersöker innehållsutbudet som har slungat dessa skapare till global stjärnstatus.

1. Khabane Lame (@khaby.lame)

Toppar vår lista med ett häpnadsväckande antal följare som överstiger 161 miljoner är Khabane Lame. Känd av sitt TikTok-handtag, @khaby.lame, blev den här senegalesiska födda, Italien-baserade kreatören känd för sina ordlösa, men ändå lustigt effektiva borttagningar av alltför komplicerade "life-hack"-videor. Lames meteoriska uppgång till topplaceringen av TikTok utlöstes av hans opretentiösa, allmanska dragningskraft och hans förmåga att göra narr av livets absurditeter med ett deadpan uttryck.

2. Charli D'Amelio (@charlidamelio)

Tätt efter Lame är den tidigare titelinnehavaren, Charli D'Amelio, med över 152 miljoner följare. Känd som drottningen av TikTok, har D'Amelios dansförmåga, tillsammans med hennes smittsamma personlighet, gjort henne till ett känt namn bland plattformens användare. Trots att hon förlorade sin topplacering till Lame, fortsätter D'Amelio att vara en av plattformens mest inflytelserika figurer och samlar miljarder visningar och likes på hennes innehåll.

3. Bella Poarch (@bellapoarch)

Trea på vår lista är Bella Poarch, en filippinsk-amerikansk TikTok-sensation som har lockat till sig ett massivt antal följare på över 93,8 miljoner följare. Poarch skjutit i höjden till berömmelse med sina hypnotiska, häpnadsväckande läppsynkroniseringsvideor och fick titeln "mest omtyckta" TikTok-video inom ett år efter att hon gick med på plattformen.

4. MrBeast (@mrbeast)

Känd för sina stora filantropiska gester och häpnadsväckande utmaningar, har Jimmy 'MrBeast' Donaldson framgångsrikt översatt sin YouTube-berömmelse till TikTok-plattformen. Med över 93,4 miljoner följare är MrBeast ett av plattformens snabbast växande konton, och erbjuder lagom stora versioner av sina YouTube-utmaningar och deltar i virala trender.

5. Addison Rae (@addisonraee)

Addison Rae, mest känd för sina danskoreografier, har femte plats med över 88,6 miljoner följare. Hennes popularitet på TikTok har utökats till andra plattformar, vilket har lett till samarbeten med högprofilerade varumärken och framträdanden i populära TV-program.

Tiktok växer

6. Zach King (@zachking)

Zach King, en internetpersonlighet och illusionist, har fångat uppmärksamheten hos över 81,1 miljoner följare på TikTok. Känd för sina "magiska vinstockar", Kings innehåll är en sammanslagning av magi, illusion och smarta redigeringstekniker, vilket gör honom till en av plattformens mest unika skapare.

7. Kimberly Loaiza (@kimberly.loaiza)

Den mexikanska sångerskan och vloggaren Kimberly Loaiza ligger på sjunde plats med mer än 80,9 miljoner följare. Loaiza, känd för sina energirika videor och relaterbart innehåll, har blivit en älskad figur bland det spansktalande TikTok-communityt.

8. TikTok (@tiktok)

Ironiskt nog hamnar det officiella TikTok-kontot på åttonde plats med över 79 miljoner följare. Kontot är känt för att visa upp kreatörer, dela plattformsuppdateringar och främja trendiga hashtags och utmaningar.

9. Burak Özdemir (@cznburak)

Burak Özdemir (@cznburak)
Burak Özdemir, mer känd som Cznburak på TikTok, är en turkisk kock som har samlat på sig över 74,7 miljoner följare. Özdemirs större kulinariska skapelser och hans smittande leende har gjort honom till en global internetsensation.

10. Dwayne "The Rock" Johnson (@therock)
Hollywoods superstjärna, Dwayne "The Rock" Johnson, avrundar topp 10 med över 74,2 miljoner följare. Johnsons TikTok-innehåll inkluderar träningsrutiner, videor bakom kulisserna och hans signaturmärke av motiverande innehåll.

Hedersomnämnanden
Noterbara omnämnanden utanför topp 10 inkluderar Dixie D'Amelio (@dixiedamelio) med 56,4 miljoner följare, Jason Derulo (@jasonderulo) med 58 miljoner följare och Selena Gomez (@selenagomez) med 58,9 miljoner följare.

Slutsats

När TikTok fortsätter att utvecklas och utöka sin globala räckvidd förändras listan över plattformens mest följda konton ständigt. Från dansare och komiker till kockar och Hollywood-superstjärnor, TikTok fortsätter att vara en startplats för mångsidigt och kreativt innehåll och drar in miljontals följare från hela världen.

Oavsett om du är ett varumärke som vill samarbeta med influencers eller en användare som vill följa de senaste trenderna, kan en puls på de mest följda TikTok-kontona erbjuda värdefulla insikter om vilka typer av innehåll som resonerar med publik över hela världen.

Med de senaste uppgifterna har Charli D'Amelio titeln med miljontals följare, känd för sina engagerande dans- och läppsynkroniseringsvideor som får resonans hos en bred publik.

Innehållet varierar mycket, men det inkluderar ofta dansutmaningar, komedi-skits, läppsynkronisering till populära låtar, DIY-tutorials och livsstilsvloggar. Varje kreatör tar med sin unika stil till plattformen.

Konsekvens, autenticitet och engagemang är nyckeln. Skapa innehåll som resonerar med din publik, engagera dig i andra användares innehåll, samarbeta med influencers, använd trendiga hashtags och optimera din profil för maximal synlighet. Det tar tid och engagemang, men med rätt tillvägagångssätt kan du stadigt växa ditt följare.