Hur man ansluter Facebook till Instagram

Skapade 9 april, 2024
koppla Facebook till twitter

I dagens sammanlänkade digitala värld har sociala medieplattformar blivit kraftfulla verktyg för personligt och affärsmässigt bruk. Facebook och Instagram, två populära plattformar, har miljontals aktiva användare. Om du undrar hur du kopplar Facebook till Instagram har du kommit rätt. I den här artikeln kommer jag att guida dig genom processen att integrera dessa två plattformar sömlöst.

Varför koppla ihop Facebook och Instagram?

Innan vi går in i de tekniska detaljerna, låt oss förstå varför det kan vara fördelaktigt att ansluta Facebook och Instagram. För det första låter det dig korsposta innehåll mellan de två plattformarna, vilket sparar tid och ansträngning. Du kan enkelt dela Instagram-foton och videor på din Facebook-profil eller sida och nå en bredare publik. Denna integration gör det också möjligt för dig att dra nytta av båda plattformarnas styrkor. Facebook är känt för sina robusta reklammöjligheter, medan Instagram är populärt för sitt visuellt tilltalande innehåll. Genom att koppla ihop de två kan du skapa mer effektfulla och riktade marknadsföringskampanjer.

Hur man ansluter Instagram till Facebook

För att ansluta Instagram till Facebook, följ dessa enkla steg:

 1. Öppna Instagram-appen på din mobila enhet och tryck på din profilikon längst ner till höger på skärmen.
 2. Tryck på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet för att komma åt menyn.
 3. Välj "Inställningar" från menyalternativen.
 4. Rulla ned och tryck på "Konto".
 5. I avsnittet "Konto", tryck på "Länkade konton".
 6. Klicka på "Facebook" och ange dina Facebook-inloggningsuppgifter när du uppmanas.
 7. Tillåt Instagram att komma åt ditt Facebook-konto genom att ge nödvändiga behörigheter.
 8. När du är ansluten kan du välja att dela dina Instagram-inlägg direkt till din Facebook-profil eller en specifik Facebook-sida.

Hur man ansluter Facebook till Instagram

Om du vill koppla Facebook till Instagram kommer följande steg att guida dig genom processen:

 1. Öppna Facebook-appen på din mobila enhet och logga in på ditt konto.
 2. Tryck på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet för att komma åt menyn.
 3. Rulla ned och tryck på "Inställningar och sekretess" och välj sedan "Inställningar".
 4. Under menyn "Inställningar", tryck på "Kontoinställningar".
 5. Klicka på "Instagram" och välj sedan "Anslut konto."
 6. Ange dina Instagram-inloggningsuppgifter när du uppmanas.
 7. Tillåt Facebook att komma åt ditt Instagram-konto genom att ge nödvändiga behörigheter.
 8. När du är ansluten kan du välja att dela dina Facebook-inlägg direkt till din Instagram-profil.

Ansluter Instagram till Facebooks företagssida

Om du har en Facebook-företagssida och vill ansluta ditt Instagram-konto till den, följ dessa steg:

 1. Öppna Instagram-appen på din mobila enhet och gå till din profilsida.
 2. Tryck på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet för att komma åt menyn.
 3. Välj "Inställningar" från menyalternativen.
 4. Rulla ned och tryck på "Konto".
 5. I avsnittet "Konto", tryck på "Länkade konton".
 6. Klicka på "Facebook" och ange dina Facebook-inloggningsuppgifter när du uppmanas.
 7. Tillåt Instagram att komma åt ditt Facebook-konto genom att ge nödvändiga behörigheter.
 8. När du är ansluten, gå till din Instagram-profil och tryck på "Redigera profil".
 9. Rulla ned och under avsnittet "Offentlig företagsinformation", tryck på "Sida".
 10. Välj din Facebook-företagssida från listan över tillgängliga sidor.
 11. Ditt Instagram-konto är nu kopplat till ditt Facebook-företag
 12. Sida, så att du enkelt kan hantera och dela innehåll på båda plattformarna.
anslut Facebook till twitter 2

Fördelar med att ansluta Facebook och Instagram

Genom att koppla ihop Facebook och Instagram låser du upp olika fördelar som kan förbättra din upplevelse av sociala medier och marknadsföringsinsatser. För det första möjliggör det sömlös innehållsdelning, vilket gör att du kan nå en bredare publik. Du kan enkelt dela dina Instagram-inlägg på din Facebook-profil eller sida, vilket ökar synligheten och engagemanget. Att integrera de två plattformarna ger dessutom värdefulla insikter och analyser. Du kan få tillgång till detaljerad information om publikens demografi, engagemangsgrad och postresultat, vilket hjälper dig att fatta välgrundade beslut för din sociala mediestrategi. Att koppla ihop Facebook och Instagram förenklar dessutom hanteringen av flera konton. Du kan enkelt växla mellan de två plattformarna och effektivisera dina processer för att skapa innehåll och schemalägga.

Felsökning av vanliga problem när du ansluter Facebook och Instagram

Även om det vanligtvis är en enkel process att ansluta Facebook och Instagram, kan du stöta på några problem på vägen. Här är några vanliga problem och deras lösningar:

 • Ogiltiga inloggningsuppgifter: Dubbelkolla dina inloggningsuppgifter för både Facebook och Instagram för att säkerställa att de är korrekta. Om du nyligen har ändrat dina lösenord, se till att uppdatera dem därefter.
 • Behörighetsfel: Se till att du har gett de nödvändiga behörigheterna för Instagram att komma åt ditt Facebook-konto och vice versa. Gå igenom auktoriseringsprocessen igen om det behövs.
 • Tekniska fel: Om du upplever tekniska problem, som att appar fryser eller kraschar, prova att starta om enheten eller installera om respektive appar. Det är också lämpligt att uppdatera både Facebook och Instagram till de senaste tillgängliga versionerna.
 • Begränsningar för kontolänkning: I vissa fall kan vissa konton eller sidor inte vara kvalificerade för länkning på grund av sekretessinställningar eller andra begränsningar. Kontrollera dina kontoinställningar och justera dem för att aktivera anslutningen.

Bästa metoder för att integrera Facebook och Instagram

För att få ut det mesta av din integration mellan Facebook och Instagram, överväg följande bästa praxis:

 • Konsekvent varumärkesutveckling: Upprätthåll konsekvent varumärke på båda plattformarna, inklusive profilbilder, omslagsfoton och bioinformation. Detta hjälper till att etablera en sammanhållen identitet och stärker din varumärkesimage.
 • Optimerad korspostning: När du delar innehåll mellan Facebook och Instagram, se till att det är optimerat för varje plattform. Justera bildstorlekar, bildtexter och hashtaggar för att passa de specifika kraven och målgruppspreferenserna för varje plattform.
 • Engagemang och interaktion: Uppmuntra engagemang och interaktion med din publik genom att svara på kommentarer, meddelanden och omnämnanden på båda plattformarna. Delta aktivt i samtal och skapa meningsfulla kontakter.
 • Strategisk innehållsdelning: Skapa en strategisk delningsplan istället för att bara duplicera innehåll. Anpassa dina inlägg för varje plattform, skräddarsy dem efter de unika egenskaperna och styrkorna hos Facebook och Instagram.
 • Använd Analytics: Analysera regelbundet resultatet av dina inlägg och kampanjer med hjälp av analyser från Facebook och Instagram. Använd dessa insikter för att optimera din innehållsstrategi och få bättre resultat.

Ansluta Instagram till andra sociala medieplattformar

Även om den här artikeln fokuserar på att koppla ihop Facebook och Instagram, är det värt att nämna att Instagram också kan integreras med andra sociala medieplattformar. Genom att länka ditt Instagram-konto till plattformar som Twitter, Pinterest eller Tumblr kan du utöka din räckvidd ytterligare och maximera din närvaro på sociala medier. Processen för att ansluta Instagram till dessa plattformar kan variera, men det innebär generellt att du får tillgång till inställningarna eller kontoalternativen inom varje plattform och auktoriserar anslutningen.

Slutsats

Att integrera Facebook och Instagram öppnar upp en värld av möjligheter för personlig och affärsmässig användning. Genom att koppla samman dessa två kraftfulla sociala medieplattformar kan du effektivisera din innehållsdelning, förbättra marknadsföringsinsatser och få värdefulla insikter. Oavsett om du vill koppla Instagram till Facebook eller vice versa är processen enkel och kan göras med bara några få tryck. Kom ihåg att följa bästa praxis, felsöka eventuella problem som uppstår och utnyttja fördelarna med denna integration för att ta din närvaro på sociala medier till nya höjder.

För att ansluta ditt Facebook-konto till Instagram, öppna Instagram-appen, gå till din profil, tryck på menyikonen, välj "Inställningar", tryck sedan på "Konto" och välj slutligen "Länkade konton". Därifrån väljer du "Facebook" och loggar in på ditt Facebook-konto för att upprätta anslutningen

Genom att ansluta Facebook till Instagram kan du enkelt dela dina Instagram-inlägg till din Facebook-profil eller sida, och det möjliggör engagemang över plattformar, vilket gör det bekvämt att hitta och ansluta till Facebook-vänner på Instagram och vice versa

När du har kopplat ditt Facebook-konto till Instagram kan du hantera dina delningsinställningar på Facebook, inklusive att välja var ditt Instagram-innehåll delas på Facebook och vem som kan se det. Dessutom kan du koppla bort ditt Facebook-konto när som helst genom att återbesöka avsnittet "Länkade konton" i Instagram-inställningarna