Hur man blir verifierad på Instagram: Lås upp den blå bocken

Skapade 5 april, 2024
verifierad instagram

Som en ivrig användare av Instagram är jag säker på att du har stött på konton med den eftertraktade blå bocken bredvid deras användarnamn. Den blå bocken är en symbol för prestige och äkthet, vilket indikerar att kontot har verifierats av Instagram. Men vad exakt innebär det att vara verifierad på Instagram, och varför är det viktigt?

Vad är den blå bocken och varför är den viktig?

Den blå bocken på Instagram betyder att kontot är autentiskt och tillhör en offentlig person, kändis eller globalt varumärke. Det fungerar som ett tecken på trovärdighet och hjälper användare att identifiera legitima konton mitt i havet av imitatorer och falska profiler. Att bli verifierad på Instagram ger inte bara trovärdighet till ditt konto utan öppnar också upp en värld av möjligheter, som ökad synlighet, varumärkespartnerskap och tillgång till exklusiva funktioner.

Fördelar med att bli verifierad på Instagram

Så, vad är fördelarna med att få den blå bocken på Instagram? Tja, låt mig berätta att de är många. För det första kommer att verifieras på Instagram ge ditt konto en känsla av legitimitet. Det visar dina följare och potentiella följare att du är den du utger dig för att vara. Detta kan vara särskilt viktigt för offentliga personer, influencers och företag som vill skapa förtroende och trovärdighet hos sin publik.

För det andra kan verifiering på Instagram öka din synlighet avsevärt. Det är mer sannolikt att verifierade konton visas i sökresultat och utforska sidor, vilket gör det lättare för användare att upptäcka dig och ditt innehåll. Denna ökade synlighet kan leda till en ökning av följare, engagemang och i slutändan möjligheter till samarbeten, sponsring och varumärkespartnerskap.

Hur du ökar dina chanser att bli verifierad på Instagram

Nu när vi förstår vikten och fördelarna med att bli verifierad på Instagram, låt oss dyka in i de strategier som kan öka dina chanser att få den svårfångade blå bocken. Först och främst är det avgörande att bygga en stark och engagerad följare på Instagram. Även om det inte krävs något specifikt antal följare för verifiering, kan en stor och aktiv publik visa ditt inflytande och relevans i din nisch.

Fokusera dessutom på att skapa originalinnehåll av hög kvalitet som resonerar med din målgrupp. Konsekvens är nyckeln, så upprätta ett inläggsschema och håll dig till det. Engagera dina följare genom att svara på kommentarer, gilla och kommentera deras inlägg och delta i relevanta konversationer inom din community. Ju mer engagerad din publik är, desto mer sannolikt kommer Instagram att överväga dig för verifiering.

Hur många följare behöver du för att bli verifierad på Instagram?

En av de vanligaste frågorna som ställs när det kommer till Instagram-verifiering är "Hur många följare behöver jag för att bli verifierad?" Tyvärr finns det inget magiskt tal. Instagram har inget specifikt krav på antal följare för verifiering. Istället fokuserar de på kontots äkthet, unikhet och inflytande. Det är viktigt att komma ihåg att verifiering inte enbart baseras på antalet följare utan snarare effekten och räckvidden för ditt konto.

Även om ett stort antal följare verkligen kan hjälpa, är det inte den enda avgörande faktorn för verifiering. Instagram tittar på olika faktorer, som pressomnämnanden, mediabevakning och kontots övergripande rykte. Så istället för att vara besatt av antalet följare, fokusera på att bygga en genuin och engagerad community runt ditt konto.

verifierad instagram 2

Steg för att bli verifierad på Instagram gratis

Nu när vi har täckt vikten av verifiering och faktorerna som påverkar den, låt oss utforska de steg du kan ta för att bli verifierad på Instagram gratis. Verifieringsprocessen på Instagram är enkel, men den kräver noggrann uppmärksamhet på detaljer. Här är en steg-för-steg-guide som hjälper dig att navigera i processen:

  1. Steg 1: Se till att ditt konto är kvalificerat – Innan du startar verifieringsprocessen, se till att ditt konto uppfyller Instagrams behörighetskriterier. Ditt konto måste vara äkta, unikt, komplett och offentligt.
  2. Steg 2: Förbered ditt konto – Uppdatera din profil med en tydlig profilbild, en övertygande biografi och en länk till din webbplats eller annan relevant närvaro online. Se till att ditt konto är aktivt och regelbundet uppdaterat med innehåll av hög kvalitet.
  3. Steg 3: Samla in stödjande dokument - Instagram kan kräva att du tillhandahåller officiella dokument för att bevisa din identitet och äkthet. Detta kan inkludera statligt utfärdad legitimation, bolagsordning för företag eller pressomnämnanden för offentliga personer.
  4. Steg 4: Skicka in din verifieringsförfrågan - Gå till dina Instagram-inställningar, navigera till fliken "Konto" och välj "Begär verifiering." Fyll i den information som krävs, bifoga underlagen och skicka in din begäran.
  5. Steg 5: Vänta på svar - Efter att du har skickat in din verifieringsförfrågan är allt du kan göra att vänta. Instagram kommer att granska din begäran och meddela dig om deras beslut via ett meddelande i dina kontoinställningar. Denna process kan ta allt från några dagar till flera veckor.

Hur mycket kostar det att bli verifierad på Instagram?

En av de vanligaste missuppfattningarna kring Instagram-verifiering är tron att det kräver betalning. Låt mig förtydliga detta en gång för alla – Instagram tar inte ut några avgifter för verifiering. Verifieringsprocessen är helt kostnadsfri. Om du stöter på tjänster eller individer som påstår sig erbjuda verifiering i utbyte mot pengar är de sannolikt bedragare. Instagrams verifieringsprocess är enbart baserad på kontots äkthet och inflytande, inte på finansiella transaktioner.

Vanliga misstag att undvika när man ansöker om verifiering

Även om verifieringsprocessen på Instagram kan verka okomplicerad, finns det några vanliga misstag som kan hindra dina chanser att bli verifierade. Här är några fallgropar att undvika:

  • Ofullständig eller felaktig information – Se till att du tillhandahåller korrekt och uppdaterad information när du skickar in din verifieringsförfrågan. Dubbelkolla dina styrkande dokument och se till att de är giltiga och relevanta.
  • Köpa följare eller engagemang – Instagram kan enkelt upptäcka falska följare och engagemang. Undvik att köpa följare, gilla-markeringar eller kommentarer, eftersom det kan skada din trovärdighet och minska dina chanser att bli verifierad.
  • Att utge sig för andra – Försök inte att vara en offentlig person eller ett välkänt varumärke. Instagram verifierar konton för att förhindra identitetsstöld, inte för att aktivera det. Var autentisk och äkta i ditt förhållningssätt.
  • Att vara inaktiv eller inkonsekvent – uppdatera ditt konto regelbundet med nytt och engagerande innehåll. Att vara inaktiv eller inkonsekvent kan ge intrycket av ett övergivet eller oviktigt konto.

Alternativ till Instagram-verifiering

Om du har provat alla strategier och fortfarande inte har kunnat bli verifierad på Instagram, tappa inte hoppet. Även om den blå bocken kan vara det ultimata målet, finns det alternativa sätt att etablera trovärdighet och äkthet på plattformen. Överväg att fokusera på att bygga ett starkt personligt varumärke, samarbeta med andra verifierade konton, utnyttja influencer-marknadsföring eller söka mediebevakning för att förbättra ditt rykte och din synlighet.

Slutsats

Sammanfattningsvis, att bli verifierad på Instagram och låsa upp den eftertraktade blå bocken kräver en kombination av äkthet, inflytande och strategiska ansträngningar. Även om det inte finns någon garanterad formel för verifiering, kan du öka dina chanser att lyckas genom att följa stegen som beskrivs i den här artikeln. Kom ihåg att verifiering inte bara handlar om antalet följare utan om effekten och räckvidden för ditt konto. Fokusera på att bygga en genuin och engagerad community, skapa högkvalitativt innehåll och förbli konsekvent. Och viktigast av allt, glöm inte att verifiering inte är det enda måttet på framgång på Instagram. Att bygga ett starkt personligt varumärke och skapa meningsfulla kontakter med din publik kan vara lika givande.

För att begära ett verifierat märke på Instagram, gå till din profil, tryck på menyikonen, välj "Inställningar", tryck sedan på "Konto" och välj slutligen "Begär verifiering". Du måste ange ditt kontoanvändarnamn, fullständiga namn och en kopia av ett statligt utfärdat foto-ID för att slutföra verifieringsbegäran

Instagram verifierar vanligtvis konton som representerar en välkänd, mycket sökt individ, varumärke eller enhet. Konton måste också följa Instagrams användarvillkor och riktlinjer för communityn, vara autentiska, anmärkningsvärda och ha en fullständig profil. Att ha ett betydande antal följare är inte ett krav för verifiering

Efter att ha skickat in en verifieringsförfrågan kommer Instagram att granska kontot för att avgöra om det uppfyller plattformens verifieringskriterier. Granskningen kan ta flera veckor och Instagram kommer att meddela kontoägaren om verifieringsstatusen via ett direktmeddelande